Hart-
verwarmende initiatieven

Wij willen graag hartverwarmende initiatieven steunen in onze eigen omgeving. Daarom zijn we begonnen met een overzicht, die we graag uitbreiden om ook anderen te inspireren. Samen kunnen we door een kleine bijdrage soms van grote waarde zijn voor elkaar!

Help je ook mee? Of heb je zelf een mooi initiatief?

Laat het ons weten, dan voegen we het toe.

Mooie initiatieven in Groningen en Drenthe

Drafbaan open voor publiek!

Het is zomervakantie, dat betekent lekker relaxen! En dat kan vanaf nu ook op de drafbaan in het Stadspark. De drafbaan is tot en met 25 augustus geopend voor iedereen. Ga lekker picknicken, hardlopen, sporten, skeeleren, wandelen of met vrienden genieten van het mooie weer. Zeker een aanrader!

Timmerdorp Groningen

Timmerdorp Groningen wordt jaarlijks 4 x 4 dagen georganiseerd op een groot, groen veld in Groningen. Wekelijks bouwen zo’n 80 kinderen samen een dorp, compleet met gemeenschappelijke voorzieningen. Het idee van een Timmerdorp lijkt simpel: hout, spijkers en een boel kinderen. Maar het is veel meer, ga vooral eens kijken!

Voedselpark Slochteren

Stichting Voedselpark Slochteren is een mooi lokaal initiatief! Het is namelijk opgezet om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van dorpen in de gemeente Midden-Groningen. Op 1 hectare grond wordt een prachtige plek gecreëerd, samen met lokale vrijwilligers en scholieren. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en leren over voedselproductie in de moestuin!

Meer weten of eens kijken? Dat kan! 16 september 2023 is er weer een doe-dag.

De Hunze in ere herstellen

Goed nieuws voor de natuur, en daarbij natuurlijk voor ons allemaal. Gemeente Groningen wil de oeroude rivierloop van de Hunze in ere herstellen! Dat zorgt natuurlijk voor meer groen en een prachtig landschap. Inwoners mogen t/m 29 september meedenken met de plannen die er nu liggen. Dus pak je kans! Dit kan van bij het loket Bouwen en Wonen aan het Harm Buiterplein en via een ‘online inspraakformulier’ op de website van de gemeente.

Stichting Present in Groningen

Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Een mooi initiatief is om samen met je collega’s een verschil te maken door een project te doen.

De 'Week van de Lieve Briefjes'

Een lief briefje voor iemand schrijven. Voor de lieve buurvrouw, voor een goede vriend, of voor een onbekende. Gewoon, zomaar! Omdat het kan.

Schakelkans

Schakelkans is een re-integratiemethode voor bijstandsgerechtigden. Met toenemende werkloosheid is het belangrijk om op zoek te gaan naar kansen! Interessant voor alle ondernemers met een groot hart en een kleinere beurs.

Stichting Buurkracht

Via deze actie kunnen familie en vrienden hun dierbaren, die ondersteuning nodig hebben, maar niet bij ze in de buurt wonen, tóch helpen.

“Ga verder met een lach, leef en geniet van elke dag”

Lutje Lokaal

Lutje Lokaal is in 2019 ontstaan als tegengeluid op Black Friday en is daarmee de Groningse variant van het uit Amerika overgewaaide Small Business Saturday. De dag waarop de ‘kleine’ ondernemers (voor de niet-Groningers: lutje betekent klein) hun klanten bedanken voor hun steun.

Waar het is begonnen als één event per jaar is het inmiddels uitgegroeid tot een platform van meer dan 70 ondernemers! Lutje Lokaal zet zich het hele jaar in voor die lokale ondernemers van de stad Groningen en voor de bezoekers & stadjers die onze mooie stad komen ontdekken.

Zelf doen

Streetart - mooie creaties en steunbetuigingen uit het Noorden zorgen samen voor een kleurrijk en vrolijk canvas.

Samen werken aan een Groener Groningen

Door de verbindende schakel te zijn tussen ondernemers, bewoners en de gemeente maken zij de stap naar een duurzaam leven in Groningen leuker en eenvoudiger!

Voedselbanken

Uiteraard zijn de voedselbanken het hele jaar door extra hard op zoek naar inzendingen, hulp en donaties. Hieronder kun je de locatie bij jou in de buurt vinden. 

Voedselbanken Groningen

 

Voedselbanken Drenthe

Zelf positief nieuws of
 inspiratie melden? Graag!

Laat het ons weten en houd onze Instagrampagina in de gaten.

Nieuws melden

Waarom Glimlachers?

Wij willen onze eigen omgeving een beetje mooier maken. Het goede, positieve nieuws en mooie initiatieven meer belichten. Als tegenhanger van alle ellende in de wereld, crises en het veelal negatieve nieuws dat de media beheerst. Uiteraard zijn we niet wars van de ontwikkelingen in de wereld, maar dit krijgt al genoeg aandacht. Gewoon een simpele glimlach verspreiden, daar word je toch blij van?